topduiven

Wie...


Na de goede jaren op de dagfond samen met Martijn, zoon van Fred, hebben wij besloten om de overstap te maken naar de meerdaagse fond. Sinds 2008 spelen Fred en Cees met succes op de meerdaagse fond, waarin de laatste paar jaren fantastische resultaten zijn behaald met o.a. Joe Frazier en Samba. Achter de schermen is ook de dochter van Cees betrokken bij de sport, door o.a. de verzorging van de kwekers.

Fred Kramer

Cees Ouwehand


De hokken en duiven...

Vanaf seizoen 2018


Wij spelen met 60 weduwnaars en met 40 nestduivinnen. Door het spelen met 60 weduwnaars zijn er ook 60 weduwduivinnen aanwezig, waarmee niet gespeeld wordt. In 2017 is er voor het eerst voorzichtig een start gemaakt met een nesthok, welke dit jaar zal worden uitgebreid naar 40 nestduivinnen. De nestdoffers zijn ondergeschikt en zullen net als de weduwduivinnen niet gespeeld worden.
De jonge duiven krijgen het volledige programma tot aan de voorlaatste vlucht. Als jaarling gaan zij twee keer mee op een overnachtfondvlucht, zoals Bordeaux of Cahors.

topduiven

In de basis ons systeem...
Medische begeleiding

De medische begeleiding is in handen van Drs. Hans van der Sluis en Stephan Göbel. Gedurende het seizoen worden de duiven met regelmaat gecontroleerd doormiddel van keeluitstrijkje en mestzonderzoek.

topduiven


Voeding en systeem

De weduwnaars worden met de lepel gevoerd en de nestduiven krijgen volle bak. De jongen worden het gehele jaar gevoerd op behoud en groei. De vliegduiven worden opgevoerd naar de vluchten toe.

topduiven


Schoonmaak en bad

De vlieg- en kweekhokken worden dagelijks schoongemaakt. De jonge duiven worden gespeeld vanuit een ren met roosters. Gedurende het gehele jaar krijgen alle duiven (vlieg en kweek) een bad.

topduiven

Stamopbouw, met in de hoofdrol

 • topduiven

  H. & E.J. Eijerkamp

  Uit de beste lijnen van Hans & Evert-Jan Eijerkamp is aangeschaft, zoals een dochter van de Salinero (=1e Nat. Bergerac) en twee zonen van de Drogba (1e Nat. Asduif). Maar ook uit lijn van de Bodhi, Katja, Nightingale en Floran.

  Website bezoeken

 • M. Vinkenborg, Volendam

  Omstreeks dezelfde periode waarin wij de definitief de overstap maakten naar de meerdaagse fond, besloot Martin Vinkenborg de overstap te maken naar de dagfond. Voor beiden een unieke kans om enkele jongen te ruilen en zo geschiedde. Niet zonder succes, voor beiden, want Martin doet het uitstekend op de dagfond en onze topper Joe Frazier is tenslotte voor 50% Vinkenborg.

 • topduiven

  Gebr. Limburg, Zuidveen

  Bij Gerard & John Limburg is vanaf 2009 gezocht naar versterking op de hokken en dat lukte! Uit de beste lijnen is aangeschaft, zoals Rode Vanoppen en de Spirit. Ook zijn er enkele aanwinsten naar de vlieghokken gegaan en hebben zich meer dan uitstekend laten zien, waaronder Samba en Broer Samba.

  Website bezoeken

 • topduiven

  Jelle Jellema, Nijverdal

  Het begon met een unieke samenkweek met onze topper Joe Frazier en de wonder duivin Romee van Jelle. Daarnaast zijn er meer aanwinsten op onze hokken van Jelle, waaronder kinderen van de Orion en Julia. Met deze superlijnen zal in de toekomst ook enkele ZLU vluchten gespeeld worden.

  Website bezoeken


Een hele bijzondere...

VIP gast op onze hokken..Contact

Fred Kramer & Cees Ouwehand

Dorpsstraat 372
Wormer

Anke

Volg ons ook op Facebook en Twitter